Dom Zdravlja - Opovo
Opština - Opovo
Tim United d.o.o. - Opovo
Katastar - Opovo
Dečije obdanište - Sefkerin
Poslovni prostor - Opovo
Narodna biblioteka - Opovo
Stambeni prostor - Opovo
Ukoliko vam je potrebna neka od našaih ponuđenih usluga
popunite online "UPIT O CENI"mi ćemo vam u što kraćem roku odgovoriti ponudom.
Hvala!

Sve vrste boja za vaš enterijer i eksterijer

er•Boja za vlažne zidove
Zaštita i dekoracija vlažnih unutrašnjih zidova i plafona. Za bojenje svih vrsta mineralnih maltera, vlaknasto-cemetnih ploča, betona, gipsano-kartonskih ploča, tapeta od staklenih vlakana, papirnih reljefnih tapeta i starih premaza u vlažnim stambenim prostorijama, podrumima, skloništima, na stepeništu…Bitno smanjen prodor vlage iz zida u prostor, odlično prijanjanje na vlažne zidove , odlično pokrivanje i izolacija fleka rastvorljivih u vodi,dobro se pere.

der•Boja za dečje sobe
Znači ako imate dečiju sobu ili ste skloni alergijama, koristiti cete takvu boju, koja sadrži ekološke materijale i kao takva nije štetna niti u kojem segmentu. Zaštita i dekoracija unutrašnjih zidova i plafona u dečjim sobama i drugim stambenim prostorijama kao što su hodnici, predsoblja, stepeništa, dnevne sobe itd.Bojenje svih vrsta mineralnih maltera, vlaknasto-cementnih ploča, betona, gipsano-kartonskih ploča, tapeta od staklenih vlakana, papirnih reljefnih tapeta i starih premaza.
Oslobođena svih štetnih sastojaka , što je čini pogodnom za nanošenje u prostorijama koje iziskuju visoke higijenske standarde (bolnice, vrtići, škole i sl.). Razrjeđuje se s vodom.

•Latex boja
Sluzi kao zaštita i dekoracija vrlo opterećenih unutrašnjih zidova u predsobljima, hodnicima, stepeništima (bolnice, vrići, škole, stambeni blokovi itd. Pogodna je za bojenje svih vrsta mineralnih maltera, vlaknasto-cementnih ploča, betona, gipsano-kartonskih ploča, tapeta od staklenih vlakana, papirnih reljefnih tapeta i starih premaza.Može dobro da se pere , jednostavno čišćenje zidova, otporna na dezinfekciona sredstva,sjajan zavrsni izgled premaza.

•Antimikrobna boja
Sluzi kao zaštita i dekoracija unutrašnjih zidova i plafona. Sadrži sredstvo neškodljivo za ljude koje sprečava razvoj algi i plesni.Pogodna za bojenje svih vrsta mineralnih maltera, vlaknasto-cemetnih ploča, betona, gipsano-kartonskih ploča, tapeta od staklenih vlakana, papirnih reljefnih tapeta i starih premaza u prostoru u kome postoji povećana opasnost od razvoja plesni i algi (objekti prehrambene industrije i zanatstva: ugostiteljski objekti, mlekare, pivare, pekare, menze,…)Ima odlično antimikrobno delovanje, odlična izolacija fleka rastvorljivih u vodi, može da se pere.

•Antinikotinska boja
Sluzi kao zaštita i dekoracija unutrašnjih zidova i plafona. Pokriva i izoluje fleke koje nastaju zbog pušenja, izlivanja vode, od katrana, raznih ulja, požara, i sl. Ova vrsta fleka se rastvara u vodi pa ih voda u fazi sušenja izvlači na površinu, što znači da boje na vodenoj osnovi nisu pogodne za njihovo prekrivanje.
Pogodna je za bojenje svih vrsta mineralnih maltera, vlaknasto-cemetnih ploča, betona, gipsano-kartonskih ploča, tapeta od staklenih vlakana, papirnih reljefnih tapeta i starih premaza, koristi se za prostorije izložene jakom delovanju nikotina (caffe barovi, restorani, konobe i sl.)..Boja je bez agresivnog mirisa, odlična izolacija fleka rastvorljivih u vodi, moze da se pere.

rew•Sve sto biste trebali znati o bojama
Boje utiču na naše živote više nego što mislimo. Ulaskom u prostoriju, prvo primetimo boje, jer su baš one zaslužne za formiranje prostora, a tek onda oblike nameštaja koji je sadržajno upotpunjuje. 
Boje mogu uticati na to hoćemo li u nekoj prostoriji boraviti više ili manje vremena, kako ćemo se u njoj osećati, zato je važno pronaći baš one boje i nijanse koje najbolje odgovaraju nama samima, ali i funkciji tog prostora. 
Osim u dizajnu enterijera, boje deluju kao 'čarobni štapić' i u drugim aspektima dizajna i života uopšte. Međutim, pre nego što odlučite da ulepšate svoj prostor uz pomoć boje, važno je upoznati njena pravila. Odlučite li se za npr. plavu boju, to vam baš i neće olakšati izbor jer ljudsko oko razlikuje otprilike sedam miliona boja stoga je pojam 'plava' u stvari zajedničko ime mnoštva nijansi te popularne boje.

•Odabir boja
Prilikom odabira boja koje će igrati glavnu ulogu u uređenju vašeg stambenog ili poslovnog prostora, potražite odgovore na sledeća pitanja: 
Kakva je orijentacija prostora? Svetlo, bez obzira na to je li prirodno ili veštačko, veoma utiče na izgled boja. Ako je prostor okrenut prema severu, poželjno ga je urediti toplim bojama kako bi se ublažila hladnoća severne svetlosti. Isto tako, ako je prostor okrenut prema jugu, boje enterijera dobiti će topao odsjaj, što vam dopušta upotrebu hladnije šeme boja. Istočno ili zapadno svetlo svemu daje blagi crvenkasti ton. 
Treba li veličinu prostora vizualno korigovati? Svetle i hladne boje čine da zidovi i objekti u prostoru izgledaju udaljeniji, stoga se koriste za vizuelno povećanje prostora. Tamne i tople boje prostoru daju ugođaj dobrodošlice, ali ga ujedno i smanjuju, stoga se pretežno koriste u velikim prostorima. 
Koja je funkcija prostora? U spavaćoj ili dnevnoj sobi najprikladnija je upotreba neutralnih ili pastelnih boja, dok su primarne boje idealne za dečju sobu. Svetle nijanse plave ili zelene osvežiće kupatilo, dok će upotreba crvenih ili ljubičastih detalja u kuhinji podstreći vašu kreativnost. 
Koliko vremena ćete provoditi u pojedinom prostoru? Ako ćete u prostoru boraviti duže vreme, nije preporučljivo da ga uredite agresivnim bojama poput npr. crvene ili žute. U tom slučaju, jarke boje koristite samo u detaljima. 
Po uzoru na koji stil želite da uredite prostor? Tehnološki stil zahteva samo neutralne boje poput bele, sive i crne, dok klasični stilovi zahtevaju većinom tamnije i tople boje. 
Hoće li se prostor koristiti više po danu ili noću? Svetlo ima veliki uticaj na boje. Za uređenje prostora koji će se koristiti pretežno noću, treba izabrati boje koje će izgledati dobro na veštačkoj svetlosti. Npr. ako u prostoru koristite jako osvetljenje, nije preporučljivo koristiti belu boju ili sjajne materijale poput satena. 
Svaki izvor svetla menja naše viđenje boja unutar prostorije – svetlo obične sijalice svemu daje topao žućkasti preliv, dok je svetlo reflektorskih, halogenskih i fluorescentnih ekoloških sijalica hladno i belo pa i tople boje poput crvene obavija hladnim sjajem. 
MOLERSKO-FARBARSKI RADOVI

121Molersko farbarski radovi važan su segment uređenja prostora. Bojom oplemenjujemo i oživljavamo prostor, dajemo mu sopstvenu notu. Bojom postižemo kontraste, naglašavamo prostornost te prostoru dajemo novu dimenziju.

čitaj dalje>>
GIPSARSKI RADOVI

121Spušteni plafoni, pregradni zidovi, obrada spaletni, zidne obloge, police i maske od gips-kartonskih ploča (KNAUF, RIGIPS) su deo unutrašnjih završnih radova koje firma RAFAELO d.o.o.
izvodi po najsavremenijim standardima

čitaj dalje>>
FASADERSKI RADOVI

121Molersko farbarski radovi važan su segment uređenja prostora. Bojom oplemenjujemo i oživljavamo prostor, dajemo mu sopstvenu notu. Bojom postižemo kontraste, naglašavamo prostornost te prostoru dajemo novu dimenziju.

čitaj dalje>>
asIsplanirajte sve korake adaptacije sd

44Udoban,topao, lep i siguran dom u kojem čovek provodi veliki deo vremena sa svojom porodicom i prijateljima nesumnjivo je vredna odlika sređenog porodicnog života. Malo bi ljudi moglo reći da od rođenja živi u stambenom prostoru koji potpuno zadovoljava sve njihove potrebe.
saznaj više>>
Rafaelo © 2010 Rafaelo All Rights Reserved design by IGI Dizajn